follow | dash
✿Tutorial: Letak Lagu dalam Blogskins✿

 
 
Hyep..
i Nak teach korang
mcam mna nak letak lgu dalam blog!!
KHAS UNTUK PENGGUNA BLOGSKINS..!
  Jangan buat dekat blog biasa ..

 Dashboard --> Template

 Ctrl+F , then cari tajuk first sidebar korang .

Kalau nak letak youtube player tu dekat sidebar atas sekali korang kena letak code dekat macam dalam gambar nie ~



Code dia sama ada --> <div class="bar"> atau <div class="sidebar"> 

Sob..sob Code lagu blum ade lagi..

 Tu kalau nak letak atas sekali .. Kalau nak letak bawah sekali .. Korang cari tajuk sidebar korang ..
Letak code lagu nanti macam gambar dekat bawah nie ~



Korang akan nampak code </td> , korang paste code ATAS </td> tau ..

' Macam mana nk dapat code lagu ?' .. Huhu.. sabar-sabar

 Dah cari lagu yang korang nak , korang copy paste dulu code nie dekat mana yang korang nak .. Bawah or atas yang saya ajar tadi ..
 







<div class="sidebar">
<div class="title">Music box</div><br>
<center><object width="200"
height="25"><param name="movie"
value="http://www.youtube.com/v/_AU1yyy_At4?fs=1&hl=en_US&color1=0xE3CEF6&color2=0xE3CEF6&autoplay=1"
 /><param name="allowFullScreen" value="true"
/><paramname="allowscriptaccess" value="always"
/><embed
src="http://www.youtube.com/v/_AU1yyy_At4?fs=1&hl=en_US&color1=0xE3CEF6&color2=0xE3CEF6&autoplay=1"
type="application/x-shockwave-flash"
allowscriptaccess="always"
allowfullscreen="true" width="200"
height="25"></embed
src="http:></paramname="allowscriptaccess"></object>
</center><br>


Yang ni  lagu Greyson Chance : Waiting Outside The Lines . Kalau taknak tukar lah..

Warna BIRU :: Tajuk sidebar korang tu .. Nka tukar lagu saya ke favourite song ke or taknak tukar pon takpe ..

Warna MERAH :: Okey dekat bawah video yang korang dah cari dekat youtube tadi tekan SHARE .. Then code keluar kan ?

Contoh :


Copy code yang akhir tu je .. Faham tak ? Okey code dia yang nie --> http://youtu.be/_AU1yyy_At4 tapi copy code yang _AU1yyy_At4 nie je .. Lepas tu ganti dekat yang MERAH tadi .. 

Faham? If ta faham juga boleh tanya saya dalam facebook.. Safi Raihanah Mohd Shukri

 

Older Post | Newer Post
paradise


ABOUT ME ENTRY LINKS SHOUTBOX

Assalamualaikum ! thanks for coming !